Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym)

Autor:
Drukuj artykuł

2 garści "Twojego Błonnika" marki Britta
1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
2 łyżki masła orzechowego
listki mięty do ozdoby


1. Do miseczek wsyp po garści "Twojego Błonnika" marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).
2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.
3. Do miseczek z mlekiem oraz "Twoim Błonnikiem" dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.
4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!