Minikółka z karmelizowanym rabarbarem, truskawkami i płatkami migdałów

Autor:
Drukuj artykuł

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Kółka 1 opakowanie (400 g)
rabarbar 300g
miód 100ml
sok pomarańczowy 1 szklanka
masło 30g
jogurt grecki 1 opakowanie
truskawki 250g
płatki migdałów 50g
melisa do dekoracji

Czas przygotowania: 30 minut

DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień?
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Płatki migdałów upraż na suchej patelni, ciągle mieszając, aż uzyskają złoto-brązowy kolor.

2. Jesteś na półmetku?
Rabarbar obierz i pokrój na 3 cm kawałki. W szerokiej patelni rozgrzej 2/3 miodu i smaż na nim rabarbar - po 3minuty z każdej strony. Gdy się skarmelizuje, podlej go sokiem pomarańczowym i duś, aż zmięknie. Następnie dodaj do niego łyżkę masła.

3. To już prawie meta!
Na koniec wymieszaj rabarbar z makaronem, dodaj jogurt grecki i posyp migdałami.
Brawo! Oto Twoje przepyszne, owocowo-makaronowe danie!