Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki

? Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
? 600 g schabu bez kości
? 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
? łyżeczka mielonej papryki ostrej
? 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
? 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
? łyżka oleju rzepakowego
? cebula czosnkowa
? 3 ogórki kiszone
? łyżka posiekanego koperku.

Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.