Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
Składniki
? Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz ? 600 g schabu bez kości ? 70 g kaszy jaglanej (waga suchej) ? łyżeczka mielonej papryki ostrej ? 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu ? 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz ? łyżka oleju rzepakowego ? cebula czosnkowa ? 3 ogórki kiszone ? łyżka posiekanego koperku. Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik Sosu Uniwersalnego Ciemnego Łowicz. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły. |