Warstwowe śniadanie ombre
POTRZEBUJESZ NA 2 PORCJE:
warstwa fioletowa: ? 4 łyżki borówek ? 3 łyżki jagód ? 2 łyżki jogurtu greckiego ? łyżeczka miodu warstwa różowa ciemna: ? mały gotowany burak (ok. 80g) ? garść malin (ok. 60g) ? 2 łyżki pestek granatu warstwa różowa jasna: ? 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka ? 6-7 truskawek (ok. 90g) ? łyżka jogurtu greckiego na wierzch: ? 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka ? świeże owoce do ozdoby Danie możesz przygotować sobie wieczorem, włożyć do lodówki i rano wstać na gotowe śniadanie. Możesz także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę. Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami Lubella Mlekołaki Miodo Kółka. Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami. |