Warstwowe śniadanie ombre

Autor:
Drukuj artykuł

POTRZEBUJESZ NA 2 PORCJE:
warstwa fioletowa:
? 4 łyżki borówek
? 3 łyżki jagód
? 2 łyżki jogurtu greckiego
? łyżeczka miodu
warstwa różowa ciemna:
? mały gotowany burak (ok. 80g)
? garść malin (ok. 60g)
? 2 łyżki pestek granatu
warstwa różowa jasna:
? 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
? 6-7 truskawek (ok. 90g)
? łyżka jogurtu greckiego
na wierzch:
? 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
? świeże owoce do ozdoby


Danie możesz przygotować sobie wieczorem, włożyć do lodówki i rano wstać na gotowe śniadanie. Możesz także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę. Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami Lubella Mlekołaki Miodo Kółka. Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.