Warzywa + bulion = WARZYLION
Co zrobić, kiedy przyjemność codziennego gotowania powoli zamienia się w rutynę i staje się powielaniem tego samego obiadowego repertuaru? Chcielibyśmy zaskakiwać domowników lubianymi potrawami w nowej odsłonie, boimy się jednak, że nie spotka się to z ich entuzjazmem. Co zrobić, kiedy przywiązana do sprawdzonych dań rodzina buntuje się przeciw eksperymentom w kuchni? Marka WINIARY znalazła sposób na rozwiązanie tego dylematu. W połowie listopada na sklepowych półkach pojawił się WARZYLION, dzięki któremu ulubione potrawy rodziny będzie można przygotowywać w nieco innej, urozmaiconej odsłonie.
WARZYLION to unikalne i pyszne połączenie poszatkowanych suszonych warzyw i delikatnego bulionu. Ta niezwykła mieszanka stała się inspiracją dla nazwy produktu: warzywa + bulion = WARZYLION! Oryginalna kombinacja marchwi, cebuli, selera, pietruszki i innych warzyw nadaje posiłkom bogatego, warzywnego aromatu i uatrakcyjnia wygląd dania kawałeczkami warzyw, a dodatek bulionu łączy wszystko w smakowitą całość. WARZYLION jest przeznaczony dla osób, które gotując sprawdzone i lubiane dania, poszukują sposobu na urozmaicenie codziennej kuchni. Potrawy przygotowane z użyciem nowego produktu marki WINIARY wyróżnią się na stole apetycznym wyglądem, smakiem i zapachem. Kolorowe kawałki warzyw w potrawie będą przyjemnie cieszyć oko. To wszystko sprawia, że produkt doskonale nadaje się do zup, sosów i dań mięsnych, a więc potraw, które często goszczą na naszych rodzimych stołach. WARZYLION to świetny sposób na łagodne urozmaicenie codziennego repertuaru sprawdzonych i lubianych dań. Najlepiej, gdy w naszej diecie jest 5 porcji warzyw - w końcu są bogactwem cennych składników odżywczych. Niestety w codziennym zabieganiu zdarza się, że nie zjadamy ich odpowiedniej ilości - mówi Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia w Nestlé Polska. Powinniśmy przynajmniej starać się urozmaicać swój jadłospis w warzywa, tam gdzie jest to tylko możliwe. Warto je dodać do przygotowywanych mięs, czy sosów - wzbogacą smak i aromat całej potrawy. Sugerowana cena jednego opakowania WARZYLION (100g) - 3,48 zł Marka WINIARY poleca proste i sprawdzone przepisy na pyszne dania z wykorzystaniem przyprawy WARZYLION Zupa ogórkowa (4 porcje) 2 łyżki produktu WARZYLION marki WINIARY 3 ziemniaki (250g) 3 kiszone ogórki (200-250 g ) 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 30% 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżki posiekanego koperku Ziemniaki i ogórki pokroić w paseczki. Zagotować 1 l wody, dodać ziemniaki, WARZYLION i masło. Gotować 5 minut. Następnie dodać ogórki, gotować kolejne 10-15 minut. Mąkę rozprowadzić w 100 ml zimnej wody i wlać do zupy, zagotować, dodać śmietanę i koperek. Czas przygotowania: 10 minut Wartość energetyczna: Całość 503 kcal 1 porcja ok.126 kcal Filety drobiowe w sosie śmietanowym (4 porcje) 1 łyżka produktu WARZYLION marki WINIARY 2 filety z kurczaka (400 g) 2 łyżki masła 150 ml śmietany 36% pieprz Filety pokroić w paseczki, oprószyć pieprzem, podsmażyć na maśle przez około 5 minut. Następnie dodać śmietanę i WARZYLION. Dusić na małym ogniu przez kolejne 5 minut. Podawać z ziemniakami puree. Czas przygotowania: 10-15 minut Wartość energetyczna: Całość 1191 kcal 1 porcja ok. 298 kcal |