FRUPP - apetyczna malina

Autor: Aleksandra Szczodrak
Drukuj artykuł

Czy można chrupać maliny? Od teraz tak! Baton malinowy FRUPP to całkowicie naturalna, pyszna i zdrowa przekąska zrobiona wyłącznie ze świeżych owoców i naturalnych składników. Świeże maliny poddawane są suszeniu sublimacyjnemu, czyli liofilizacji, w wyniku której powstaje pyszny, chrupiący malinowy batonik. Liofilizacja jest nowoczesną metodą pozwalającą najlepiej zachować witaminy i inne związki prozdrowotne. Do wyprodukowania 1 kg batonów wykorzystuje się nawet 2,5 kilograma świeżych owoców.

W malinowym batoniku FRUPP kryje się aż 15% błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Jeden batonik to zaledwie 37 kalorii.

Maliny to bardzo zdrowe owoce - są cennym źródłem witaminy C, która wspomaga układ odpornościowy. Są bogate w przeciwutleniacze, mają działanie przeciwzapalne. Stanowią także dobre źródło kwasu foliowego.

Batonik malinowy FRUPP to pyszna, naturalna, lekka i nietucząca przekąska. Jest świetną alternatywą dla niezdrowych, kalorycznych i pozbawionych wartościowych składników słodyczy i słonych przegryzek. Batonik FRUPP można chrupać o każdej porze dnia - to słodka chwila zapomnienia, która pełna jest witamin i składników odżywczych. Batoniki FRUPP dostępne są również w dwóch innych smakach: orzeźwiającej wiśni i świeżej truskawki.

Batoniki FRUPP dostępne są w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Cena: 1,79 zł/szt.
Producent/dystrybutor: Celiko SA