Śniadanie mistrzów z płatkami ryżowymi marki Halina!

Autor:
Drukuj artykuł

Płatki ryżowe to idealny początek dnia dla dużych i małych. Delikatny smak, cenne składniki odżywcze oraz nieskończone możliwości łączenia z innymi produktami sprawiają, że przygotowane na śniadanie dadzą nam energię na cały dzień.


Płatki ryżowe, jak nazwa wskazuje, otrzymuje się z ryżu. Jego ziarenka poddawane są działaniu pary wodnej, a następnie prasowane. Proces ten w żaden sposób nie wpływa na utratę właściwości odżywczych produktu, dzięki czemu może być podawany dzieciom, osobom zmagającym się z problemami trawiennymi czy starszym. Płatki ryżowe błyskawiczne marki Halina to idealny produkt na śniadanie. Pełne są bowiem cennych składników odżywczych. To doskonałe uzupełnienie diety odchudzającej oraz lekkostrawnej. Płatki ryżowe przygotowuje się gotując je na mleku lub wodzie. Dodatkowo to dobry składnik zagęszczający zupy, sosy oraz kremy. Z powodzeniem wykorzystamy je również do deserów, ciastek, ciasteczek czy samodzielnie przyrządzanych batonów. Ugotowane płatki ryżowe możemy dosłodzić lub uatrakcyjnić szeregiem produktów, takich jak: owoce, dżemy i powidła, miód, jogurt lub serek. Warto stosować je także jako podstawę do pożywnego musli, wystarczy dorzucić bakalie, orzechy, oprószyć cynamonem lub naturalnym kakao i gotowe!