Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem
Składniki na 4 porcje :
400 g krewetek mrożonych 500 g pomidorów 2 garści jarmużu 300 ml mleczka kokosowego 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru 1 papryczka chili 1 szalotka 1 op. makaronu Spaghetti 5 Arrighi, bezglutenowego Oliwa z oliwek Extra Vergine bazylia Olitalia 1 pęczek bazylii 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej Wykonanie: 1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chili pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre). 2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3-4 minuty często mieszając. 3. Rozmrożone krewetki dodaj na patelnię. Jarmuż pokrój, usuń twarde nerwy. Smaż całość przez 5 minut. 4. Dodaj pomidory, mleczko i duś przez ok. 3 minuty. Dopraw do smaku. Bazylię pokrój i dodaj na patelnię, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand?Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Corny, Loacker i Schwartau. Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń k. Poznania tel. (61) 810 60 90 fax (61) 810 50 62 office@indexfood.pl www.indexfood.pl |