Sałatka z mini rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado

Autor:
Drukuj artykuł


POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Rurki Warzywne 1 opakowanie
mozzarella 2 kulki
awokado 1 sztuka
pomidory wiśniowe 300g
bazylia 1/2 pęczka
szalotka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
oliwa 100ml
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
musztarda 1 łyżka


Czas przygotowania: 20 minut

Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź. Szalotkę
i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach. Następnie wymieszaj je z musztardą, octem
i pieprzem. Dolewaj powoli oliwę, ciągle mieszając. Powstanie w ten sposób sos vinaigrette.

Pomidory pokrój na pół, wymieszaj z sosem vinaigrette i połową bazylii.


Wymieszaj ugotowany makaron z bazylią i dodaj poszarpaną palcami mozarellę. Dołóż pomidory z sosem. Całość udekoruj kawałkami awokado i resztą bazylii.