Sałatka z mini rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado
POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Rurki Warzywne 1 opakowanie mozzarella 2 kulki awokado 1 sztuka pomidory wiśniowe 300g bazylia 1/2 pęczka szalotka 1 sztuka czosnek 1 ząbek oliwa 100ml ocet balsamiczny 2 łyżki sól, pieprz do smaku musztarda 1 łyżka Czas przygotowania: 20 minut Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź. Szalotkę i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach. Następnie wymieszaj je z musztardą, octem i pieprzem. Dolewaj powoli oliwę, ciągle mieszając. Powstanie w ten sposób sos vinaigrette. Pomidory pokrój na pół, wymieszaj z sosem vinaigrette i połową bazylii. Wymieszaj ugotowany makaron z bazylią i dodaj poszarpaną palcami mozarellę. Dołóż pomidory z sosem. Całość udekoruj kawałkami awokado i resztą bazylii. |