Mini świderki czekoladowe z musem mascarpone, nektarynką i syropem klonowym

Autor:
Drukuj artykuł

POTRZEBUJESZ:
Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą 1 opakowanie (400 g)
nektarynki 4 sztuki
serek mascarpone 250g
orzechy laskowe 50g
syrop klonowy 50ml

Czas przygotowania: 30 minut

DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień?
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15 minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160 st.C.

2. W międzyczasie?
Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki.

3. To już prawie meta!
Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym.
Brawo! Prawda, że proste? A teraz sprawdź, jakie smaczne!