Brązowe złoto, czyli ryż ryżowi nie równy!
Mało kto wie, że na świecie jest ponad 8.000 odmian ryżu. Za najbardziej wartościowy uważany jest naturalny ryż brązowy ze względu na wyjątkowe bogactwo zawartych w nasionach składników odżywczych. Ryż brązowy najczęściej doceniany jest przez osoby dbające o szczupłą sylwetkę i kontrolujące wagę. Jest to jednak zboże, które ze względu na swoje wartości odżywcze powinno znaleźć się w diecie wszystkich osób dbających o swoje zdrowie, a nie tylko tych, którym zależy na smukłej linii.
Naturalny Ryż Brązowy marki Britta to produkt najwyższej jakości. W procesie produkcji z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, dzięki czemu zachowuje ono więcej wartościowych składników odżywczych. Nisko przetworzony ryż kryje w swoim wnętrzu cenny dla organizmu błonnik, węglowodany, białka, minerały i witaminy. Jest to produkt bezglutenowy i dlatego świetnie sprawdza się w menu osób borykających się z zaburzeniami układu trawiennego, a także z alergią pokarmową. Naturalny Ryż Brązowy marki Britta jest idealnym dodatkiem obiadowym. Gotuje się nieco dłużej niż ryż tradycyjny i po ugotowaniu ma lekko kleistą strukturę. Ze względu na swoją konsystencję jest wymarzonym składnikiem dań typu cassarole czyli dań duszonych lub zapiekanych. Ryż brązowy świetnie komponuje się też z tradycyjnie przyrządzonymi mięsami. Doskonale smakuje również z warzywami. Producent: Sawex Sp. z o.o., Marka: Britta Opakowanie: 4 x 100 g www.britta.pl |