Naturalna podstawa świątecznego menu - Mak Mielony marki BackMit

Autor:
Drukuj artykuł

Pierwsze mroźne podmuchy zwiastują nieubłaganie zbliżającą się zimę, a jednocześnie przywołują na myśl świąteczny czas. Skojarzenia te podsycają coraz częściej pojawiające się w sklepach bożonarodzeniowe akcenty. Już wkrótce zmysły przyjemnie drażnić będą zapachy świątecznych potraw, których jednym z głównych składników jest pyszny mak. Aby nie tracić niepotrzebnie czasu w kuchni, warto sięgnąć po mak mielony marki BackMit. Znacznie szybsze przygotowanie potraw oraz wyjątkowe walory smakowe i wysoka jakość to najważniejsze jego zalety.
Mak jest jednym z istotniejszych składników większości potraw podawanych podczas wigilijnej kolacji, a także podczas celebrowania kolejnych świątecznych dni.
Mimo, iż w różnych regionach Polski tradycyjne menu nieco się różni - w każdym znaleźć można dania na bazie maku. Zazwyczaj jest on głównym elementem wigilijnych deserów, jednak nie tylko. Nierzadko staje na równi z innymi składnikami wiodącymi prym w tym czasie. W końcu dlaczego nie przygotować np. pierogów z makiem i skórką pomarańczową zamiast tych popularnych z kapustą i grzybami? Obok nich doskonale sprawdzi się kutia, popularne szczególnie na Górnym Śląsku makówki czy przysmak rodem z Pomorza i Kaszub - kluski z makiem. Na stole nie może zabraknąć również tradycyjnego makowca doskonale komponującego się z aromatyczną kawą czy rozgrzewającą herbatą przyprawioną imbirem. Doskonałym uzupełnieniem będzie piernik z makiem czy tarta makowa z bakaliami. Ciekawym rozwiązaniem są również makowe łazanki na słodko. We wszystkich tych potrawach doskonale sprawdzi się mak mielony marki BackMit. Najwyższa jakość surowca, delikatne i dokładne mielenie oraz brak niepotrzebnych dodatków to przepis na najlepsze walory smakowe i niezapomniany aromat. To również niezaprzeczalna oszczędność czasu, gdyż każdy przygotowujący świąteczne potrawy wie, że najbardziej czasochłonne jest właśnie mielenie maku.
Podczas przedświątecznych zakupów dobrze dwa razy zastanowić się przed wyborem określonego makowego produktu. Oszczędność czasu to jedno, nie należy jednak stawiać tej kwestii ponad jakość. Najważniejsza jest naturalność - najlepiej bowiem smakują domowe potrawy, kiedy możemy delektować się prawdziwym smakiem i aromatem wszystkich składników. To główna przewaga maku mielonego nad gotowymi masami makowymi, które zazwyczaj wzbogacone są sztucznymi dodatkami - w tym aromatami, wodą i cukrem. Nie bez znaczenia są również kwestie dietetyczne - produkty z nadprogramowymi składnikami to nierzadko również dodatkowe kalorie. Lepiej postawić na naturalne składniki ponad te, które jeszcze bardziej ułatwiają przygotowanie potrawy.
Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas - również pod kątem smakowych walorów. Mak zajmuje w tym obszarze wyjątkowe, tradycyjne miejsce. Wybierając ten do przygotowania domowych potraw warto sięgnąć po mak mielony marki BackMit. Wspaniały smak, brak sztucznych dodatków, najwyższa jakość oraz znacząca oszczędność czasu sprawiają, że to doskonałe rozwiązanie na Święta i na cały rok.

Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g, 1000 g
Cena brutto 200 g: 3,99
Cena brutto 1000 g: 18,59
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.


Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.


VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl