Tortilla warzywna

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki na 10 porcji:

? 10 placków tortilla
? 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
? 500 g fasoli białej (z puszki)
? 700 g passaty Valfrutta
? 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
? 300 g dojrzewającego twardego sera
? 1 łyżeczka kminku
? 1 por
? oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
? sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska