Tortilla warzywna
Składniki na 10 porcji:
? 10 placków tortilla ? 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego]) ? 500 g fasoli białej (z puszki) ? 700 g passaty Valfrutta ? 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta ? 300 g dojrzewającego twardego sera ? 1 łyżeczka kminku ? 1 por ? oliwa z oliwek extra vergine Olitalia ? sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |