Sałatka z kokardkami

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki na 4 porcje:

350 g makaronu kokardki Arrighi
250 g pomidorków cherry
czerwona papryka
garść świeżej bazylii
2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
40 g czarnych oliwek Serpis
200 g mozzarelli
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.


Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska