Sałatka z kokardkami
Składniki na 4 porcje:
350 g makaronu kokardki Arrighi 250 g pomidorków cherry czerwona papryka garść świeżej bazylii 2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g 40 g czarnych oliwek Serpis 200 g mozzarelli oliwa z oliwek extra vergine Olitalia sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |