Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami
Składniki na 4 porcje:
? 20 krewetek tygrysich ? 1 avocado ? 2 cebulki dymki ? 12 pomidorków cherry ? 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami ? 2 łyżki soku z cytryn Limmi ? oliwa z oliwek extra vergine Olitalia ? sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz z warzywami. |