Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki na 4 porcje:
? 20 krewetek tygrysich
? 1 avocado
? 2 cebulki dymki
? 12 pomidorków cherry
? 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
? 2 łyżki soku z cytryn Limmi
? oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
? sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.