Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
Składniki na 2 porcje:
1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta 2 filety z tuńczyka 50 g marynowanych kaparów 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego 1 cytryna ok. 100 ml oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.britta.pl oraz na fanpage?u https://www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku |