Luksus wpisany w naturę

Autor:
Drukuj artykuł

Położony niezwykle urokliwie, nad brzegiem najdłuższego jeziora w Polsce. Dzięki licznym przeszkleniom i drewnianym elementom elewacji, doskonale wkomponował się w otaczającą go naturę. Z dala od zgiełku metropolii, jednak świetnie skomunikowany z największymi miastami w Polsce, GrandHotel Tiffi stanowi ciekawą alternatywę zarówno dla weekendowego odpoczynku, jak i wyjazdu biznesowego.

Podjeżdżając pod GrandHotel Tiffi odnosi się wrażenie doskonałej symbiozy nowoczesnego, luksusowego obiektu i dzikości przyrody. Położenie hotelu w samym sercu Pojezierza Iławskiego, nad Jeziorakiem, gwarantuje ciszę, spokój, a także bliskość terenów rekreacyjnych. Sam hotel to przestronne, luksusowo urządzone wnętrza, w których kontrastują ze sobą ciepło drewna i dostojność jasnych posadzek oraz wygodnych mebli. Na trzech piętrach znajduje się 155 pokoi i apartamentów, urządzonych funkcjonalnie i elegancko. Każdy z pokoi posiada klimatyzację oraz panoramiczne okno, pozwalające cieszyć się widokiem plenerów.

Tiffi Spa Dharma

GrandHotel Tiffi spełni oczekiwania najbardziej wymagających gości pod względem relaksu i odnowy biologicznej. Orientalne Spa Dharma to 20 gabinetów odnowy, w których można skorzystać z dobrodziejstw Ajurwedy, technik masażu z Dalekiego Wschodu oraz doświadczenia L'Occitane, producenta najwyższej jakości naturalnych kosmetyków rodem z Prowansji. Wykwalifikowani terapeuci z Tybetu i Indii, zabiorą gości w świat głębokiego relaksu i wyjątkowych doznań. Oferta spa jest kompleksowa, obejmuje zabiegi na twarz i ciało, orientalne masaże oraz specjalistyczne pakiety, niosące ukojenie dla ciała i zmysłów. Jej dopełnieniem są indywidualne sesje jogi i medytacji, prowadzone przez mistrza z Indii, które pomogą odnaleźć równowagę ciała i umysłu. Do dyspozycji gości są również jacuzzi z kojącym widokiem na jezioro, duży basen z wodą morską, sauna fińska, łaźnia parowa oraz sala gym z najwyższej klasy sprzętem Life Fitness.



Strefa nowoczesnego polskiego smaku

O podniebienia gości dba szef kuchni Grzegorz Labuda. Jest autorem kilku książek kucharskich, m. in. "Przysmaki szlacheckie" i "Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie", a także współautorem książki "Współczesna Kuchnia Polska", wydanej pod patronatem Anny Komorowskiej. Pomimo mistrzowskiego doświadczenia (miał przyjemność gotować m. in. dla głów państw podczas polskiej prezydencji w UE) nie stracił zawodowej pokory i chęci odkrywania nowych smaków. W hotelowej restauracji T-Bone tworzy autorskie dania w nurcie Modern Polish Cusine, sięgając po naturalne, regionalne składniki.
W strefie gastronomicznej hotelu znajduje się również przeszklony Lobby Bar, z którego roztacza się widok na przybrzeżną marinę. W sezonie wiosenno-letnim warto usiąść na sąsiadującym z barem tarasie, gdzie w otoczeniu mazurskiej natury można delektować się pyszną kawą lub ulubionym koktajlem. Na gości w bardziej imprezowych nastrojach czeka orientalny Shisha Bar, w którym można odprężyć się przy fajce wodnej i muzyce.

Centrum konferencyjne

W hotelu sporą przestrzeń przeznaczono na centrum konferencyjne, zaprojektowane i wyposażone tak, aby móc zorganizować różnorodne tematycznie eventy. Do dyspozycji gości biznesowych są dwie duże sale o powierzchni 520 m2 i 460 m2 z możliwością wprowadzenia pojazdów oraz pięć sal szkoleniowo-warsztatowych. Okolica hotelu pozwala na zorganizowanie aktywności integracyjnych i sportowych, a tym samym połączenie wyjazdu biznesowo-szkoleniowego z odpoczynkiem.