Parzybroda z Jałowcową koszyczkową
kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
olej 2 łyżki cebula 2 szt. marchewka 1 średnia szt. kapusta pekińska 1 średnia szt. pomidor 1 średnia szt. śmietana kwaśna 18% 150 ml koperek 1 mały pęczek sól, pieprz, cukier do smaku masło 1 łyżka Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać. Smacznego! |