Parzybroda z Jałowcową koszyczkową

Autor:
Drukuj artykuł

kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
olej 2 łyżki
cebula 2 szt.
marchewka 1 średnia szt.
kapusta pekińska 1 średnia szt.
pomidor 1 średnia szt.
śmietana kwaśna 18% 150 ml
koperek 1 mały pęczek
sól, pieprz, cukier do smaku
masło 1 łyżka

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!