Smoothie z wody, ananasa, szpinaku, banana i łyżeczki oleju kokosowego
100 g szpinaku baby
1/2 dojrzałego (słodkiego) ananasa 2 dojrzałe banany ok. 1,3 litra wody Mama i ja 1 łyżeczka oleju kokosowego 3 łyżki soku z cytryny 1. Szpinak dokładnie umyj i osusz. 2. Ananasa i banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki. 3. Rozdrobnione owoce i szpinak przełóż do miksera. 4. Dodaj sok z cytryny oraz olej kokosowy. 5. Całość zmiksuj. Jeżeli koktajl okaże się zbyt gęsty, dodawaj stopniowo więcej wody Mama i ja. 6. Podczas upałów koktajl można serwować z kostkami lodu. 1. Szpinak dokładnie umyj i osusz. 2. Ananasa i banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki. 3. Rozdrobnione owoce i szpinak przełóż do miksera. 4. Dodaj sok z cytryny oraz olej kokosowy. 5. Całość zmiksuj. Jeżeli koktajl okaże się zbyt gęsty, dodawaj stopniowo więcej wody Mama i ja. 6. Podczas upałów koktajl można serwować z kostkami lodu. |