Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw
Składniki na 2 porcje:
1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta 2 filety z łososia 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 cytryna 100 ml oliwy z oliwek gałązki tymianku sól i pieprz do smaku Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku. |