Aromatyczna rolada cielęca

Autor:
Drukuj artykuł

Składniki na 10 osób:
1kg cielęciny
5 jajek
300g szpinaku świeżego (umytego)
ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
100g tartego parmezanu
30g majeranku
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku
2 średnie cebule

Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska