Aromatyczna rolada cielęca
Składniki na 10 osób:
1kg cielęciny 5 jajek 300g szpinaku świeżego (umytego) ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek) 100g tartego parmezanu 30g majeranku oliwa z oliwek extra vergine Olitalia sól i pieprz do smaku 2 średnie cebule Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry. Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |